persbericht-app.jpg

Hoe maak je gratis jouw persoonlijke tuinkalender met onze app?

Eindelijk, de Yarinde app voor verzorging en onderhoud van jouw tuinplanten bestaat! Hiermee maak je simpel en snel jouw persoonlijke tuinkalender voor al jouw vaste planten, siergrassen, borderpakketten, struiken, bomen en moestuinplanten die in jouw tuin staan. Hoe de app precies werkt leggen we in deze blog uit.

Stap 1. Download gratis de Yarinde App

De Yarinde app voor het verzorgen van jouw planten in de tuin is zowel in de Appstore voor Apple gebruikers en in Google Play voor Android gebruikers beschikbaar. Extra handig, de app werkt voor zowel mobiel als tablet. De app is voor zowel wel als niet Yarinde klanten te gebruiken. 

Appstore link: https://apps.apple.com/nl/app/yarinde-tuin/id1673713598 

Google Play link: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.yarinde.app.mijntuin&hl=nl 

tuinplanten onderhoud app downloaden

Voor beide platformen is de app gratis te downloaden en geheel kostenloos te gebruiken

Stap 2. Tuinzones aanmaken

Na het downloaden van de app kan je meteen beginnen met het aanmaken van jouw tuinzones. Tuinzones zijn niets anders dan borders. Geef elke border dus een zelfbedachte naam, bijvoorbeeld Achtertuin Links, Moestuinvak, Voortuin enzovoorts. Bovenin vind je het groene, ronde symbool met het + teken. Druk hierop om jouw eerste tuinzone aan te maken. Met dezelfde button maak je later desgewenst meerdere tuinzones (borders/plantvakken) aan. 

borders / plantvakken aanmaken

Klik bovenin op het ronde, groene symbool met het + teken om een tuinzone (border) toe te voegen

Stap 3. Eénmalig tuinplanten in jouw tuin opzoeken

De tuinplantendatabase van Yarinde bevat meer dan 7500 tuinplanten, van klein tot groot. Het opzoeken van de verschillende soorten kost even wat tijd. Weet je niet meer precies wat er in jouw tuin staan? Kies de ALGEMEEN variant als je wel de soort weet, maar precies welke variant. Als je de soort helemaal niet weet, maak dan een duidelijke foto van de plant. Via de gratis app 'Google Lens' ontdek je vervolgens welke soort het is. Plantendeterminatie doet onze app niet. Simpelweg omdat Google dit veel beter kan dan wij.

Onderin in de Yarinde app zie je 'plantengids' staan. Daar zoek je de planten op die in jouw tuin staan. Voeg deze per plant toe aan één van jouw tuinzones via de paars + button. Nadat je 3 planten hebt toegevoegd vraagt het systeem om een account aan te maken. Dit is geheel gratis, ook in de toekomst. Het voordeel van een account is dat jij aan de hand van jouw emailadres altijd jouw persoonlijke tuinkalender kan terugvinden. Ideaal als je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon krijgt of jouw tuin ook op de tablet wilt bekijken.

planten opzoeken via de tuin app

Via de plantengids zoek je zowel op Nederlandse als Botanische naam naar tuinplanten en voeg deze vervolgens toe aan jouw tuinzones. 

Stap 4. Bekijk jouw tuintaken onder To Do

Staan al jouw planten in jouw tuinzones? Mooizo! Dan ben je klaar met de éénmalige setup. Je ziet nu onder 'To Do' per maand wat er te doen is in jouw tuin. Je kan afgeronde taken ook afvinken. Weet je niet precies hoe je moet snoeien of bemesten? Klik dan op de groene button met het vraagteken voor meer informatie.

tuintaken per maand in tuinkalender app

Onder 'To do' zie je per maand jouw tuintaken. Klik op het vraagteken voor meer informatie over hoe snoeien, bemesten enzovoorts.

Extraatjes in de app

A. Bij reeds aangemaakte tuinzones kan je ook notities maken. Ga daarvoor naar tuinzones en klik op het notitie symbooltje. Hier plaats je een tekstuele opmerking, bijvoorbeeld 'hier nog een bamboe heester aanplanten'.

B. Onder fun deel je jouw allermooiste tuinfoto's met andere gebruikers. Je maakt dan ook nog eens kan op het winnen van onze fotowedstrijd. Je kan uiteraard ook kijken wat andere gebruikers hebben ingezonden.

C. Shop. Via de app kan je ook eenvoudig naar onze webshop voor het bestellen van tuinplanten, bemesting enzovoorts.

D. Van alle borderpakketten tonen wij in de app een handig aanplantschema. Deze vindt u op deze detailpagina van elk borderpakket.

Wij hopen dat je met onze app meer plezier beleefd aan snoeien, bemesten, zaaien enzovoorts. Het is met onze app echt heel eenvoudig. We leggen per soort in Jip en Janneke taal hoe het verzorgen dient te gebeuren. Ons doel is tevens dat tuinplanten die je bij ons of elders hebt gekocht langer meegaan dankzij de tips en adviezen. 

Kom je er niet uit? Zie je een bug? Mail naar hallo@yarinde.nl met onderwerp 'Mobiele app'

Terug naar blog