verschil potgrond en andere tuinaarde soorten

Verschillen tussen potgrond en andere tuinaarde soorten

We onderscheiden in hoofdlijn 3 soorten tuinaarde.

1. Aanplantgrond

Dit type tuingrond bevat micro-organismen, deze bevorderen de aangroei bij het aanplanten van uw tuinplanten. Daarnaast stimuleren ze het bodemleven die uw tuingrond gezond houd. DCM Vivimus universeel is geschikt bij het aanplanten van de borderpakketten van Yarinde

2. Tuinaarde 

Tuinaarde zien wij in 2 varianten, de bemeste tuinaarde en de gewone tuinaarde. De gewone tuinaarde bevat vaak geen voedingsstoffen, soms juist ook goed zoals bij Lavendel borderplanten. Andere tuinbeplanting zoals Hortensia's en Rhododendron's heeft weer baat bij bemeste tuinaarde. 

3. Potgrond 

Potgrond is veel luchtiger dan tuinaarde en daarmee geschikt voor in een pot of plantenbak. Potgrond is daardoor minder geschikt voor in de tuin. Yarinde levert uitsluitend potgrond van de hoogste kwaliteit. Kijk hiervoor op onze pagina: Potgrond- & bemesting

Combineer potgrond altijd samen met Hydrokorrels of schelpen op de bodem van uw bloempot of plantenbak. Deze zorgen voor een juiste afwatering bij veel regen. De wortels mogen immers niet blijvend nat staan. 

Let tot slot naast het type tuinaarde ook op de bewatering. De ene plant staat liever iets droger, de andere vraagt weer wat meer water.

Meer weten? Ontdek Yarinde TV

Terug naar blog