Instructies gratis bindmateriaal van Yarinde

Bij elke klimplanten bestelling bij Yarinde ontvangt u een gratis starterpakket voor het opbinden van uw klimplanten. Wel zo handig. Zo heeft u precies het benodigde voor het opbinden van uw nieuwe klimplant. Op deze pagina helpen wij u graag met het opbinden van uw nieuwe klimplanten. De starterset bestaat uit.
  • 6 Schroefogen 
  • 3-5 meter klimdraad 
  • Een aantal stukken touw 

Klimplanten opbinden aan een pergola

Gebruik een tang om de schroefogen aan de houten pergola te bevestigen (verticaal). Bind vervolgens het klimdraad om en door de schroefogen heen en span goed strak. Draai de uiteinden een paar keer om de schroefoog heen om het klimdraad goed vast te zetten. Plant uw nieuwe klimplant aan zoals omschreven bij de aanplant en klimplant opbinden instructies. Gebruik het meegeleverde touw om alle ranken en takken van uw nieuwe klimplant aan het klimdraad vast te binden. Na een aantal seizoenen zal het touw verteert. Hierdoor zal het touw de groeiende takken niet verstikken en heeft de klimplant genoeg tijd om zich over de pergola te groeien. 

Klimplanten opbinden aan een schutting

Gebruik een tang om de schroefogen op ongeveer 1,50 meter hoog aan de schutting te bevestigen. Span vervolgens het klimdraad via de schroefogen horizontaal langs de schutting. Zorg ervoor dat het klimdraad mooi strak wordt gespannen. Op verloop van tijd zullen de klimplanten het spandraad bedekken, een mindere afwerking maakt dus niet veel uit. Plant de klimplanten zoals omschreven bij de aanplantinstructies. Gebruik het touw om alle ranken en takken van uw nieuwe klimplanten aan het klimdraad te bevestigen.

Klimplanten bevestigen aan een stalen rek / houten trellis

Weef uw nieuwe klimplanten 1 voor 1 door de mazen van uw trellis heen. Ontdek hier ons assortiment trellis schermen voor uw tuin als alternatief voor de schutting. Indien noodzakelijk kunt u ze af en toe opbinden om ze wat te verstevigen. Gebruik hiervoor het meegeleverde touw. Het spandraad en de schroefogen heeft u in dit geval niet nodig.

Zelfklimmende soorten, even opgelet

Sommige klimplanten hebben een soort zuignapjes en hebben dus geen begeleiding nodig. Denk aan soorten als Klimop 'Hedera', Klimhortensia 'Hydrangea' en de Wilde wingerd 'Pathenocissus'. Let op, dat deze soorten wel schade aan stenen muren en hout kan aanbrengen.