Gratis tuinontwerp

Heeft u geen budget voor een tuinontwerp? Dan kunt u op deze pagina gebruik maken van een gratis kant en klaar ontwerp. Kies uit diverse thema's en maten. Deze tuinontwerpen bieden inspiratie en kunt u natuurlijk eenvoudig aanpassen aan de vorm en afmetingen van uw tuin.  

Liever een maatwerk beplantingsplan?

Wilt u liever een doordacht beplantingsplan op maat laten maken? Bij doordacht moet u denken aan de juiste mix aan planten die passen bij uw wensen qua bloeiperiodes, groeigroottes, de stand van de zon en schaduwhoeken in uw tuin, bodemtype enzovoorts. Een maatwerk beplantingsplan maken is onze specialiteit. Uiteraard luisteren wij naar uw input.

Contact

Zet nooit zomaar wat planten bijelkaar in uw tuin. Borders inrichten is onze specialiteit. Combineren van tuinplanten is ons vak. Neem contact met ons op voor meer informatie of om eens vrijblijvend uw tuinsituatie door te spreken. 

Voordelen gratis tuinontwerpen
  • Direct te gebruiken
  • Gratis te gebruiken
  • Ideaal als inspiratie, eenvoudig aan te passen naar uw situatie

Thema 1 tuinontwerp: Strakke en moderne voortuin

Speelse oprit en moderne voortuin met veel groen, siergrind en staptegels. Zowel het grind als de beplanting is allemaal verkrijgbaar in de webshop van Yarinde.

tuinontwerp voortuin strak en modern

beplantingsplan voor voortuin ontwerp

beplanting

Thema 2 tuinontwerp: Eetbare voortuin

Wat is er nu leuker dan eten uit eigen tuin, en waarom niet uit de voortuin, waar men doorgaans relatief weinig mee doet. Ontwerp van decoratieve, eetbare tuin, de voortuin van de toekomst zeg maar! Naast alle tuinplanten zijn ook de borderranden verkrijgbaar in onze webwinkel.

tuinontwerp eetbare tuin met organische vormen

beplantingsplan

tuinplanten voor voortuin ontwerp

eetbare tuinplanten

eetbare tuin ontwerp

Thema 1 en 2 zijn mogelijk gemaakt door Vergroenster 

Thema 3 tuinontwerp: Kant en klaar tuinontwerp Natuurlijke, wilde tuin

Steeds meer mensen ontdekken een natuurlijke, wilde tuin met inheemse planten die echt in Nederland horen. Bovendien is een wilde tuin relatief eenvoudig te onderhoud, gezellig en draagt het enorm bij aan de biodiversiteit. De genoemde tuinplanten koopt u eenvoudig via Yarinde, de tuinkas en buitenverblijf vindt u bij onze vrienden van Gadero. 

natuurlijke tuin - gratis tuinontwerp

romantische, natuurlijke achtertuin met veel bloemen en planten

Thema 4 tuinontwerp: Kant en klaar tuinontwerp aan het water

Woont u aan het water? Met dit gratis tuinontwerp van een huis aan het water kunt u veel kanten op. Gebruik dit kant en klare ontwerp als inspiratie of voorbeeld. 

gratis tuinontwerp - achtertuin aan het water

gratis tuinontwerp achtertuin aan het water

Thema 5 tuinontwerp: Kant en klaar tuinontwerp Moderne tuin

Bij een nieuwbouwwoning zijn de achtertuinen vaak rechthoekig van vorm. Bij een moderne tuin denken wij aan veel ruimte om te ontspannen en te spelen op gazon maar ook inheemse, makkelijke beplanting die bijdraagt aan de Nederlandse biodiversiteit. Voorbeeld bevat een vijver. 

Neem contact op voor een beplantingslijst op maat voor dit ontwerp.

achtertuin ontwerp - standaard tuinontwerp

kant en klare tuinontwerp moderne achtertuin

Thema 6 tuinontwerp: Onderhoudsvriendelijke tuin

Vooral voor ouderen en bedrijven is het fijn niet te veel werk te hebben van de tuin. Gelukkig kan dat met een onderhoudsvriendelijke tuin met o.a. wintergroene bodembedekkers en groenblijvende planten.

tuinontwerptuinontwerp achtertuin onderhoudsvriendelijk en kindervriendelijk

Thema 7 tuinontwerp: Rechthoekige achtertuin / stadstuin

Veel Nederlandse achtertuinen zijn rechthoekig van vorm. In dit voorbeeldontwerp ziet u de mogelijkheden voor een kleine stadstuin.

kleine stadstuin - gratis tuinontwerp

gratis stadstuin ontwerp tuin

Thema 8 tuinontwerp: Speelse, eetbare achtertuin

Dit is pas een modern kant en klaar tuinontwerp! Een speelse, gezellige tuin waar u uit kunt eten. Ontdek dit gratis ontwerp op Yarinde.nl. Gebruik het ontwerp als inspiratie, pas gerust elementen aan. Bestel eetbare tuinplanten eenvoudig via onze webshop. Check tevens onze vele tips voor combinaties van fruitstruiken, kruidenplanten en meer eetbare planten.

eetbare tuin - ontwerp

speelse tuin om uit te eten - gratis ontwerp

Thema 3 t/m 8 zijn gemaakt door Kasper Klap

Meer informatie over kant en klare tuinontwerpen

U kunt deze tuinontwerpen gratis gebruiken en natuurlijk aanpassen naar wens. Voor vragen over de beplanting voor onze standaard ontwerpen neem contact met ons op of bestel kant & klare borderpakketten, 1001 soorten vaste planten, siergrassen en struikjes voor uw borders.

Ook voor heesters (op stam), fruitbomen (geven al snel 10-25kg fruit per jaar!), dakbomen voor een natuurlijke schaduwplek, compacte bomen, wintergroene tot lang bloeiende klimplanten voor uw schutting of pergola en (compacte) bomen kunt u terecht in onze webshop. Nu ook biologisch gekweekte tuinplanten te koop in onze plantenwebwinkel.

Meer inspiratie voor uw lege plantvakken?

Bekijk onze onze vele combinaties van tuinplanten en voorbeeld borders op onze Pinterest pagina. Tevens vindt u op de website van Yarinde heel veel inspiratie voor tuinplanten, van onderhoudsvriendelijke bodembedekker tot compacte boom!

Tuinmateriaal (hout, steen enz) bestellen voor uw tuin?

Voor tuinhout, blokhutten, tuinkassen en sierbestratingsmaterialen verwijzen wij u graag naar de website van Gadero. Voor bigbags split en grind kunt u ook terecht bij de webshop van Yarinde.nl. Dat geldt ook voor cortenstaal borderranden voor verhoogde plantvakken.   

Voor tuinontwerpers

Ook uw tuinontwerp delen met onze bezoekers? Neem contact met ons op. Lever gratis uw ontwerp aan in ruil voor een naamsvermelding op deze pagina.