Snel veel bijen en vlinders lokken

Snel veel bijen en vlinders lokken

Ben je ongeduldig en wil je snel resultaat? Of heb je gewoon geen tijd of groene vingers maar wil je wel graag de bijen en vlinders een handje helpen met je tuin? Dan is een set buitenplanten die gericht is op insecten ideaal voor jou. Met het ‘Bijen en vlinders’ borderpakket heb je een prachtige combinatie van roze, paarse en witte bloemen die volop prachtige insecten naar jouw tuin lokken. Je krijgt na bestelling een set met planten inclusief uitleg.  Het buitenplantenpakket bestaat uit de volgende planten:

  • Vingerhoedskruid, een tweejarige plant met prachtige rechtopstaande roze bloemen. Hij zaait zichzelf uit, zodat je met een beetje geluk steeds meer exemplaren krijgt. Ideaal cadeau voor vrienden of buren, waardoor je de insecten een extra handje helpt.
  • Dropplant, een heerlijk ruikende plant met paarse bloemen, die van een zonnige plek houdt. 
  • Zonnehoed, een schitterende plant met iets hangende bloembladeren. Bijkomend voordeel is dat je deze mooi in een vaas kunt plaatsen. Ideaal te combineren met andere plukbloemen, waarover je meer kunt lezen in het artikel ‘Pluk de dag, pluk de bloemen’.
  • Perovskia, een bijzondere plant die wat aan lavendel doet denken. Hij heeft paarsblauwe bloemaren.  
  • Leverkruid, een plant met witte pluizige bloemtrossen en donkerbruin blad.
  • Salie, een geurende plant met paarse langwerpige bloemaren.
  • Klokjesbloem, vooral de laagblijvende Campanula Pscharskyana is prachtig, met paarse kleine bloemetjes.
  • Campanula 

vaste planten

Bijen lokken

Ben jij creatief aangelegd? Dan kun je natuurlijk ook je eigen plantcombinatie maken met een andere paarse of zelfs witte klokjesbloem. Ook de salie bestaat in allerlei soorten en maten, zoals de dieppaarse Salvia nemorosa of de witte Salvia nemorosa ‘Schneehugel’.

Bevalt dat wel, al die insecten in je tuin? Dan kun je nog extra je best doen. Zorg niet alleen voor voedselplanten voor de nectar in je tuin, maar ook voor waardplanten. Rupsen eten van de waardplanten en zijn dus onmisbaar voor de vlinder. Waardplanten zijn bijvoorbeeld distels en klimop.

Ben je geïnteresseerd in het lokken van insecten naar je tuin? Lees dan ook eens het artikel ‘Bijen en vlinders in de tuin'. Hierin wordt dieper ingegaan op de diverse methodes en hulpmiddelen voor het helpen van insecten.

Terug naar blog