Wat is een borderpakket?

Wat is een borderpakket?

Word je ook blij van een heerlijke tuin met mooie beplanting waar je van kan genieten? Vind je het lastig om te bepalen welke planten je goed met elkaar kunt combineren qua kleur, hoogtes en zonlicht? Dan is een borderpakket de uitkomst! Een borderpakket is een verzameling van vaste planten die heel goed combineren en geselecteerd zijn voor een gedeelte van de tuin.  

Wat zijn dan de eigenschappen van een borderpakket? Er zijn verschillende aspecten van een borderpakket die van belang kunnen zijn voor je keuze.

Bloeiperiode zo lang mogelijk of juist in een specifieke periode. Of de planten die je graag naast elkaar ziet bloeien, juist in dezelfde periode 

  • De hoogte van de planten is oplopend van de  voorkant van de border naar achterin de border
  • De standplaats van de planten, zon, halfschaduw of schaduw
  • De grond waar de planten komen te staan, droog of vochtig
  • Kleur van de bloemen en het blad. Kies je voor contrast of meer rust door gelijke kleuren
  • Vorm van de planten, het contrast van verschillende vormen geeft dynamiek aan de border
  • De stijl van de tuin en die je graag wenst voor je tuin
  • Onderhoud van de border
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

De kant en klare borderpakketten die wij aanbieden hebben een hoge kwaliteit en zijn met zorg samengesteld.

Borderpakket

Verschillende soorten borderpakketten
Doordat er verschillende eisen worden gesteld aan een borderpakket, zoals veel zonlicht of alle planten met witte bloemen zijn er diverse borderpakketten die Buitenplanten.nl aanbiedt. Uiteraard is het ook heel goed mogelijk om verschillende borderpakketten met elkaar te combineren of aan te vullen met vaste beplanting. De borderpakketten die wij aanbieden zijn voor 2,5m2.

Het combineren van vaste planten, bollen en borderpakketten
Wellicht is uw tuin groter dan 2,5m2. Het is natuurlijk mogelijk om meerdere borderpakketten te bestellen en deze met elkaar te combineren. U kunt ook zelf kijken om andere vaste planten toe te voegen die passen bij uw wensen en stijl. Ook het toevoegen van eenjarige en bollen kan een mooie aanvulling zijn. Vindt u dit lastig en lukt het niet om een mooie combinatie te vinden, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

Kleur van het borderpakket
Vaak is er een voorkeur voor een kleur beplanting in de tuin. Wij bieden verschillende borderpakketten op kleur aan, waaronder witte borderpakket, bont borderpakket. Kijk hier voor onze borderpakketten.

Onderhoud van een borderpakket
Een combinatie van vaste planten heeft wel onderhoud nodig. Helaas zijn niet alle planten onderhoudsvrij. De ene plant zal wat sneller groeien of wat hoger worden dan verwacht. Het gebeurt soms ook dat een bepaalde plant na de winter niet meer terugkomt. Kijk dus goed naar de border of een plant aangevuld moet worden of wellicht wat gesnoeid of gedeeld moet worden. Leuke klusjes om in het  voor- en najaar te doen. 

Hoe moet ik mijn planten voor border aanplanten? 
Bij de planten voor de border leveren wij een plattegrond waarop staat aangegeven welke plant waar moet worden geplaatst in de border. Het kan zijn dat de border bij u in de tuin een iets andere vorm heeft als de border getekend op de plattegrond. Belangrijk is dat u dan de volgorde van voor, naar achter goed aanhoudt. U sorteert de planten op soort en plaatst ze dan met pot en al in border om ze zo goed mogelijk te verdelen. Hierna kunt u de planten volgens onze plantinstructies in de grond zetten.

Blader ook eens door onze kant en klare borderpakketten. Kies uit diverse thema's, van zonnige borders tot paarsbloeiers en van schaduwsets tot wintergroen. 

Terug naar blog