Zalmroze bloemen

Zalmroze bloemen

Volg jij graag de laatste trends in huis, maar zeker ook in de tuin? Kies dan voor zalmroze. Zalmroze heeft vele tinten, het kan iets meer richting roze liggen, maar ook meer richting oranje. De een noemt het oudroze, de ander noemt het oranjeroze of juist roze-oranje. Perzikkleurige bloemen geven een bijzondere touch aan een boeket. Met de juiste planten in je tuin pluk je ze zo voor in je vaas.

Zalmroze bloemen

Er zijn heel veel zalmroze snijbloemen zoals dahlia’s en zinnia’s. De ouderwetse chrysant is er ook in oranje/roze tinten. Hoewel een bolchrysant ouderwets oogt, staat hij prachtig in een vaas. Ook bestaan er witte narcissen met een zalmroze hart.

Zalmroze bloemen

Een aantal andere prachtige perzikkleurige buitenplanten:

Hoewel ze meer naar oranje neigen staat de sleutelbloem (Primula bulleyana) en purperklokje (Heuchera ‘Caramel’) prachtig bij zalmroze planten combinatie.

Zalmroze bloemen

Houd er rekening mee dat niet alle zalmroze planten of zaadjes die je koopt prachtig zalmroze bloemen geven. Soms zijn ze net niet de tint die jij voor ogen had. Maar is het experimenteren niet het grootste deel van het genieten?

Lees hier meer over roze bloeiende tuinplanten of bestel bovenstaande soorten online.

Terug naar blog