Kleurenwiel kleurencombinatie van Yarinde Borderpakket

Hulp bij het combineren van kleur in de tuin

Dat is wel zo handig.

Via de webshop van Yarinde kunt u zelf uw favoriete kleuren samenstellen. Deze kant-en-klare borderpakketten besteld u per m2. In deze borderpakketten zitten vaste planten die zich gemakkelijk laten combineren met elkaar. Hierdoor vult u gemakkelijk gaten in uw tuin / border of bent u zelf in staat om een border in te richten. 

Combineer uw favoriete kleuren.

Het combineren van kleuren in uw tuin is niet moeilijk. Hieronder vindt u een kleurenwiel die u kunt gebruiken voor het kiezen van uw favoriete kleuren! De kleuren die recht tegenover elkaar staan ogen contrasterend. De kleuren die naast elkaar staan zijn weer meer harmonieus.

Veel contrasten in uw tuin of border is mooi, maar oogt wat drukker! Terwijl enkel harmonieuze kleuren in uw tuin veel meer rust geven. 

Blauw kleuren zorgen voor diepte in uw tuin, plant bijvoorbeeld blauw bloeiende vaste planten aan de achterkant van uw border om de tuin meer diepte te geven. Rood geeft de tegenovergestelde illusie van diepte. Die zorgt er weer voor dat uw tuin kleiner lijkt. Wist-je-dat: blauw bloeiende vaste planten bijna niet bestaan? Er zijn maar heel weinig 'echt' blauw bloeiende planten. Het zijn veel vaker tinten van paarsblauw ('Lila' genoemd). 

De combinatie van 2-3 kleuren is over het algemeen de populairste keuze. Echter zijn er veel ook heel veel mensen die luid roepen: "hoe meer kleur hoe beter". Helemaal on-eens kunnen wij het hier niet mee zijn! Vooral in Engelse tuinen vindt u veel verschillende kleuren terug. De Prairie tuinen ogen dan weer wat ruster met 2-3 kleuren. 

Hoe meer hoe beter

Liever zoveel mogelijk kleur in uw tuin? Dan zijn de kant-en-klare borderpakketten - kleurrijk & kleurenexplosies iets voor u! Per montvangt u 6-10 vaste planten met allemaal een andere bloeikleur & bloeivorm. 

kant en klare borderpakketten kleurrijk

Kleuren die elkaar verstreken.

Elke Kant en klaar borderpakket enkele kleur van Yarinde combineert met borderpakket Borderpakket - Wit. Het gebruik van één enkele kleur in de tuin geeft een gevoel van rust, maar kan ook erg saai zijn. Om dit te voorkomen zult u met groenblijvende planten en bloemen van verschillende structuren moeten werken. Populaire kleuren combinaties én kleuren die elkaar complimenteren zijn Blauw - Oranje - Wit of Paars - Geel - wit. 

kleuren die elkaar complimenteren

Terug naar blog