NK-tegelwippen 2022

NK-tegelwippen - Stoeptegels er uit, planten er in

Allereerst wil ik benadrukken dat het NK-tegelwippen een kampioenschap is dat gaat om het gemeenschappelijk doel. Met een stukje rivaliteit probeert u zoveel mogelijk verharding (stoeptegels) weg te halen en hier zoveel mogelijk groen voor terug te planten. Zo plant u meer groen aan voor de biodiversiteit, het milieu en draagt u een steentje bij aan het vergroenen van ons land. Alle beetjes helpen! En tuinplanten zijn ook nog eens leuk om tegenaan te kijken!

verhoogde border gemaakt van stoeptegels

 

Het aantal tegels en het formaat van de stenen kunt u opgeven opgeven via de website van het NK-tegelwippen 2024. Deze tellen mee voor uw gemeente! Ook kunt u hier de gemeente opgeven, zodat eind oktober bekend is in welke gemeente de meeste tegels zijn 'gewipt'. Momenteel doen er meer dan 100+ gemeentes mee. Leuk toch? 

Maak van uw stoeptegels een borderrand

Wilt u uw stoeptegels niet weggooien? Dat is vaak ook niet nodig. Breek de stoeptegels doormidden door ze te laten vallen op een rechtop staande tegel en u heeft 2 delen. Deze vormen de basis van een mooie borderranden van uw tuinborders. Een verhoogde border geeft meer diepte en heeft in rond de herfst en winter minder kans om te nat te staan. Wel in de zomer even goed bewateren natuurlijk. Op onderstaande foto ziet u een foto wat wij ongeveer bedoelen.

Maak een speelse vorm en gebruik het gekloofde gedeelte als zichtzijde.

Laat bijvoorbeeld ooievaarsbek 'geranium' of zegge 'carex' siergrassen mooi over de rand groeien.

Je hoeft zelf niet na te denken over je mix aan tuinplanten 

Wij begrijpen goed dat tuinieren voor sommige spannend kan zijn en dat niet iedereen 'groene' vingers heeft. Ontdek daarom onze kant-en-klare borderpakketten en biologische meststoffen. Wij hebben de mooiste tuinplanten voor u gecombineerd in verschillende bloeikleuren en standplaatsen. Bij elke bestelling ontvangt u een uitgebreide aanplantplattegrond, beplantingsplan, aanplantinstructies en een snoeikalender. Dus tegels er uit, Yarinde tuinborders er in!

Overweeg ook onze biologisch gekweekte vaste planten en draag zo extra bij aan de natuur! Deze tuinplanten zijn gifvrij en zonder kunstmest gekweekt.

Meer informatie over het NK-tegelwippen 2024 (link naar de officiële website). De actie start weer op 20-21 maart! Maak ook de wereld een stukje mooier met uw tuin.

tuinborders

Liever werken met een smalle borderrand van staal of terracotta stenen? Bekijk dan hier ons aanbod randafwerkingen voor tuinborders.

Terug naar blog