droge-grond.jpg

Populaire tuinplanten voor droge grond

In Nederland hebben we ook steeds meer te maken met lange periode's van droogte. Voor wie bewateren van droge grond in de tuin te veel gedoe is zijn er gelukkig ook tuinplanten die goed tegen een droge bodem kunnen. Wij hebben deze populaire soorten voor u op een rij gezet. We onderscheiden daarin vaste planten, struiken en bomen voor een zonnige, droge border en voor een schaduwrijk, droge tuinborder. Daarnaast hebben we rijtjes gemaakt met bomen en siergrassen die geschikt zijn voor een droge border of tuin.

Tuinplanten voor een zonnige, droge border

Kogeldistel

Tuinplanten voor een droge schaduw border

skimmia

Bomen voor een droge plek in de tuin

Krentenboompje

Siergrassen voor droge borders

  • Lampepoetsergras (Pennisetum) terecht zeer populair
  • Vedergras (Stipa) schitterende siergras, komt ook veel terug in onze kant en klare borderpakketten
  • Leliegras (Liriope) het lijkt op een siergras, bloeit met blauw bloemen
  • Zegge siergras (Carex)

Stipa siergras

Droge grond verbeteren 

Droge bodems zijn vaak zandgronden. U kunt zandgrond minder droog maken door humus toe te voegen aan de grond. Ook kunt u zand beschermen tegen uitdroging door een laag met houtsnippers, tuinturf of boomschors uw borders af te dekken. Eenmaal per jaar bemesting met magnesium. Bij lange periodes van droogte uw tuinbeplanting bewateren is geen slecht idee.  

Pas op met het aanleggen van hoge borders, hoe hoger uw tuinborders, hoe meer kans op uitdroging.

Tuinplanten combineren?

Wilt u tuinplanten die goed bij elkaar passen combineren? Bekijk dan eens onze kant en klare borderpakketten met reeds doordachte combinaties van vaste planten, struiken en/of siergrassen. Ook kunnen wij voor u een maatwerk ontwerp met beplantingsplan maken voor uw droge tuinborders.

Terug naar blog