Voorbeeldborders met heesters en vaste planten

Voorbeeldborders met heesters en vaste planten

U heeft wat grotere plantvakken in uw tuin? Vergeet niet om naast vaste planten en bodembedekkers om struiken (op halfstam) aan te planten. Deze geven extra body en diepte aan de tuin of border. Met ons ruime aanbod van heesters en struiken begrijpen wij goed dat het voor mensen zonder groene vingers lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom willen wij u graag op weg helpen door dit blog met onze voorbeeldborders met heesters en bijpassende vaste planten of siergrassen. 

Voorbeeldborder met vogelvriendelijke struiken met bessen

Vogelvriendelijke struiken met bessen

In de struiken van deze voorbeeld border groeien jaarlijks bessen, waar de vogels dol op zijn. Ze zullen uw tuin herkennen en onthouden en hierdoor regelmatig terug komen.

Voorbeeldborders met de Hortensia 'Hydrangea'

De Hortensia struiken groeien en bloeien het best op een losse, goed doorlatende en voedselrijke bodem. Hortensia's zijn er in allerlei varianten, denk aan de pluimhortensia of boerenhortensia. De meeste hortensia's bloeien, in de kleuren wit, roze, rood, paars of blauw, van juli tot en met oktober en hebben een prachtig winterbeeld! 

voorbeeld border Hortensia

Voorbeeld border

Voorbeeld border

Hortensia

Voorbeeldborders met Wintergroene heesters

Wilt u uw borders inrichten met groenblijvende struiken en bijpassende vaste planten? Laat je dan inspireren door onderstaande voorbeeld borders. Wintergroene heesters geven uw border in de winter een minder dorre aanblik. Door groenblijvende struiken af te wisselen met (lang) bloeiende beplanting creëert u een prachtige tuin waar u het hele jaar rond van kunt genieten.

Voorbeeld border Wintergroen

Voorbeeld border Wintergroen

Voorbeeld border Wintergroen

Voorbeeld border Wintergroen

Hoe gaat u uw borders inrichten?

U kunt de groepjes in onze voorbeeldborders prima herhalen of iets groter maken en zo passend maken voor uw tuin. Neem een kijkje bij onze kant en klare borderpakketten, kleine boompjes op stam of alle heesters. Ook kunt u hierboven genoemde vaste planten en grassen los bestellen in onze webshop met bezorging in Nederland en België.

Meer inspiratie en voorbeelden van borders en tuinen? Download het Yarinde magazine of volg ons op Pinterest

Terug naar blog