Geum.jpeg

Winterhard, wintergroen en langbloeiend, deze tuinplanten hebben het allemaal!

Het mag dan buiten soms nog best koud en stormachtig zijn, het tuinseizoen laat niet lang meer op zich wachten. Gebruik dit laatste staartje van de winter goed en maak bijvoorbeeld alvast plannen voor een nieuwe border of beplanting. Om u een beetje op gang te helpen geven wij in dit blog een kleine greep uit mooie vaste tuinplanten die niet alleen winterhard maar ook wintergroen en ook nog langbloeiend zijn. Want wat is er nou leuker dan in de zomer lang te kunnen genieten van de bloemen en ook ‘s winters nog een beetje kleur in de tuin te hebben? Alle planten van het lijstje in dit blog hebben wij voor u gecombineerd in kant-en-klare borderpakketten. Zo kunt u laagdrempelig en simpel van start in dit nieuwe tuinseizoen!

Ajuga reptans - Kruipend zenegroen

Het kruipend zenegroen is een zeer veelzijdige vaste plant. Dit bodembedekkende wintergroene plant begint te bloeien in mei, wanneer de uitgebloeide knoppen worden verwijderd kan zij nog meerdere keren in de zomer gaan bloeien. Heel het jaar rond behoudt de Ajuga haar blad, welke fraai gekleurd is in verschillende schakeringen groen, purper en zilvergrijs. Het kruipend zenegroen is een gemakkelijk plant die eigenlijk op bijna elke standplaats kan gedijen. Wij combineerde dit plantje daarom ook in 4 verschillende borderpakketten: halfschaduw pakket Annet, Borderpakket Feline voor in de zon, schaduwborderpakket Lucas en borderpakket Zinzi voor een vochtige bodem. 

Armeria Splendens - Engels gras

De tweede uit de rij is het opvallende plantje; Engels gras. Dit siergras met een felgekleurd bloementje staat bij voorkeur op een zonnige of half zonnige plek en bloeit in het voorjaar en de eerste zomermaanden. Dit knalbloementje blijft compact en is uitstekend te combineren in een kleurrijke border. Het Engelse gras geeft in combinatie met grotere borderplanten een leuk speels en natuurlijk effect. Bij ons kunt u de Armeria splendens terug in vinden in het roze & rode borderpakket Julia

 

Erysimum ‘Bowles Mauve’ - Steenraket

De steenraket is een opvallende plant. De Erysimum kan doorgroeien tot ongeveer 60cm hoogte, de lange plant stengels met groengrijs blad staan in prachtig contrast met de helder paarse bloementjes. De steenraket bloeit van mei tot en met oktober, daar heeft u dus lang plezier van! Theoretisch gezien wordt de Erysimum niet aangemerkt als wintergroene plant maar door de zachtere winters is ze dat in de praktijk wel. Ook deze knalbloem doet het bijzonder goed in een bont gekleurde border daarom combineerde wij deze plant in het gekleurde borderpakket Eefje en het vlindertuin borderpakket Saar.

Geum coccineum ‘Borisii’ - Nagelkruid

De geum is een prachtige vaste plant voor in een zonnige of half zonnige tuin. Het plantje wordt ongeveer 40cm. Het (wintergroene) licht harige blad is groot en blijft dichtbij de grond. De bloemstengels steken hier hoog boven uit. Dit oranjekleurige nagelkruid combineren wij graag met blauw paarse planten zoals in borderpakket Evy, Feline of Tom. Liever ton sur ton kies dan voor het oranje borderpakket Levi of juist het eerder genoemde borderpakket Eefje.

Hebt u de smaak weer helemaal te pakken? Kijk dan vooral eens verder op onze website. Want naast kant-en-klare borderpakketten, kunnen wij u ook helpen aan groenblijvende schuttingplanten, struiken, (fruit)bomen, klimplanten en groene sedum daken. Kunt u niet exact vinden wat u zoekt, schroom niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder! 

 

Terug naar blog