Zilverspar.jpeg

De mooiste 3 kerstbomen voor bij u thuis

De dagen worden korter wat maar één ding kan beteken, kerst staat alweer (bijna) voor de deur. En dat betekent natuurlijk dat er weer een kerstboom gekocht mag worden. Wat voor soort kerstboom dit wordt, groot of klein, nep of echt, kluit of geen kluit? Elk jaar moeten er weer heel wat afwegingen gemaakt worden. 

In dit blog zetten wij de drie mooiste echte kerstbomen op een rij. Al deze kerstbomen verkopen wij ook met kluit dus; volgend jaar hoeft er geen beslissing gemaakt worden. Enkel met een schep de tuin in en heel het huis ruikt naar kerst. Zo kan het versieren meteen beginnen. 

Abies nordmanniana - Nordmann Kerstboom - prikt niet en heeft mooie brede takken (by far the mooiste)

De Nordmann ook wel bekend als de Kaukische zilverspar is in alle waarschijnlijkheid de meest populaire kerstboom ter wereld. De Nordmann heeft een mooie brede vorm, met grote stevige takken die gemakkelijk veel kerstversiering kunnen dragen. De naalden van de Nordmann prikken niet wat aantrekkelijk is tijdens het optuigen en de verzorging. Ook is de Nordmann behoorlijk ‘naaldvast’ waardoor er minder naalden uitvallen. Een nadeel aan deze kerstboom is dat hij een lange penwortel heeft wat hem niet heel geschikt maakt om weer terug in de tuin te plaatsen. Koop je een Nordmann met potgedrukte kluit, dan is deze NIET geschikt om na kerst in de tuin te planten. Bij een Nordmann met volle kluit kan dat wel, maar garantie dat deze ook aanslaat is lastig te geven.

Abies Fraseri - Zilverspar kerstboom - iets bijzonders

De tweede in de rij is de zilverspar, deze kerstboom is iets ranker dan de Nordmann maar heeft een prachtige heldere kleur. De zilverspar geurt heerlijk naar dennen waardoor het huis algauw naar kerst ruikt. Ook de zilverspar heeft niet prikkende takken waardoor het optuigen gemakkelijk gaat. De zilverspar is iets voordeliger dan de Nordmann dus een prima alternatief. Daarnaast is deze kerstboom gemakkelijk te verpotten en dus te verkopen met kluit. Een goede boom om elk jaar weer binnen te halen zo vlak voor de kerst. 

Picea glauca 'Conica' - Canadese spar - kleine tafelkerstboom

De Canadese spar is een vreemde eend in de bijt. Dit miniboompje is een dwergconifeer met prachtig heldergroene naalden die wederom niet prikken. Dit zorgt ervoor dat het een ideaal boompje is voor mensen met beperkte ruimte en bijvoorbeeld kleine kinderen. Dit boompje kan uitstekend worden gebruikt als kerstboompje om vervolgens een mooie plek in de tuin te krijgen als borderbeplanting. 

 

Zilverspar

Wil je de traditionele groene kerstboom in je huis plaatsen? Ga dan voor de Picea Abies kerstboom. Deze heeft wel prikkende naalden.

Duurzame kweek

Alle kerstbomen die Yarinde verkoopt worden duurzaam gekweekt in Denemarken. Doordat de kerstbomen in een passend klimaat worden gekweekt worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt of overmatig veel bewaterd. Ook wordt er voor elke gerooide kerstboom weer een nieuwe in de plaats geplant. 

Kerstboom terug in de tuin 

Wanneer de kerst voorbij is kan de boom weer terug in de tuin. Let dan op de volgende zaken:

  • Standplaats; kerstbomen kunnen aarden op zowel een lichte schaduw als een zonnige plek.
  • Maak een groot en vooral goed diep pootgat, geef voldoende water en en voeding, dit geeft voldoende reserves voor een goede doorstart.
  • Spar en zilverspar staan graag op een iets vochtige, matig voedselrijke grond.
  • Zorg in de tijd dat de boom binnen staat dat deze voldoende water en eventueel voeding heeft gekregen. 
  • Plaats de boom binnen nooit naast een radiator en geef voldoende water wanneer u vloerverwarming heeft. 
  • Als laatste; bedenk hoe korter de boom binnen in de warmte staat hoe beter deze het weer zal doen buiten. 

Reserveer nu uw kerstboom en ontdek het gemak van thuisbezorging

Ook op de kerstbomenmarkt heerst schaarste, wilt u verzekerd zijn van een groene kerst? Kijk dan op onze kerstbomen pagina en reserveer uw kerstboom voor kerst 2023. Bekijk hier onze selectie met kerstbomen met bezorging aan huis. Wij leveren echte Nordmann bomen gezaagd van 2 tot 3 meter in heel Nederland en België.

De wintertuin

Nu de dagen korter worden en de winter echt haar intrede doet kan het een behoorlijk grauwe boel zijn in de tuin. Dit kunt u voorkomen door naast mooie borderpakketten met zomerbloeiers en wintervaste tuinplanten ook te kiezen voor onze mooie wintergroene planten, siergrassen of winterbloeiers. Zou is uw tuin of border heel het jaarrond groen en levendig. 

Bent u beniewd wat voor onderhoud uw tuin in de winter vraagt? Kijk dan eens bij onze tuinkalender voor allerhande onderhoudtips.  Of download onze gratis app voor tuinonderhoud. 

 

Terug naar blog